czwartek, 15 stycznia 2015

Makaron z serkiem pleśniowym i masą jajeczną


Dziękuję Krystianie za inspirację i pomoc w przygotowaniu tego dania :)

Składniki:

- 150 g makaronu, np. spaghetti
- 1 opakowanie serka pleśniowego
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- oregano
- pieprz kolorowy
- sól

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Po zagotowaniu, odcedzić.
2. Pokroić serek na małe kawałki.
3. Wbić jajka do miski i je rozbełtać. Dodać sól, pieprz kolorowy, zioła prowansalskie i oregano. Dokładnie zamieszać.
4. Wrzucić serek na gorącą patelnię - bez tłuszczu. Kiedy serek się trochę rozpuści, wrzucić makaron, zamieszać i smażyć przez chwilę do momentu, aż makaron będzie gorący, a serek całkowicie się rozpuści.
5. Teraz wlewamy masę jajeczną do makaronu oraz wyciskamy czosnek. Dokładnie mieszamy do momentu, aż jajko się zetnie.
6. Na koniec makaron wykładamy na talerz.
 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz