sobota, 4 kwietnia 2015

Świąteczny post


Już jutro zaczyna się Wielkanoc, więc to już ostatni moment na wykonanie kulinarnych specjałów. Dzisiaj upiekłam ciasto drożdżowe (przepis publikowałam już jakiś czas temu - przepis) oraz zrobiłam jajka faszerowane. Zanim przedstawię Wam przepis, to chciałabym wszystkim czytelnikom złożyć najserdeczniejsze życzenia świąteczne! Niech ten czas upłynie Wam w radości, spokoju i w rodzinnym gronie :). Życzę Wam również smacznego śniadania wielkanocnego!




Jajka faszerowane

Składniki:
- 6 jajek
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- rzeżucha (pół tacki, na której wyrosła -> z 1 opak.)
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
1. Ugotować jajka na twardo. Ostudzić. Obrać ze skorupki.
2. Przekroić jajka na pół, wyjąć żółtko i wrzucić je do miski, a następnie zmiażdżyć za pomocą widelca.
3. Drobno posiekać szczypiorek.
4. Pokroić rzodkiewki w małą kostkę.
5. Do miski z żółtkiem wrzucić: szczypiorek, rzodkiewkę i rzeżuchę. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać majonez i chrzan. Dokładnie wymieszać.
6. Farsz nałożyć na jajka, w otwory po żółtkach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz